Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.

Mobiliteit en thuiszorg

Laat Vos Orthopedie u helpen!

Rollator, rolstoel of scooter nodig ? Wij komen graag bij u langs voor gratis advies.

Maak nu een afspraak

Rolstoelen

Rolstoelen kan je onderverdelen in verschillende categoriën.

Loophulpmiddelen, zoals rollators of looprekken.

Standaard of modulaire stoelen : dit zijn de gewone rolstoelen die meestal zonder veel opties geleverd worden. Ze worden wel aangemeten, zodat ze altijd “passen” voor de gebruiker.

Verzorgingsstoelen hebben meer aanpassingsmogelijkheden, o.a. verstelbare rug, kantelbare zitting en keuze uit verschillende kussen en rugleuningen. Elektrische rolstoelen, die volledig afgestemd worden op de gebruiker, met alle mogelijke elektrische functies, zoals kanteling of lift.

Ook voor de sportieve gebruiker hebben we een assortiment stoelen die op maat gemaakt worden, een aantal hiervan kunnen zelfs geleverd worden met een aankoppelbare handbike.

We komen deze aan huis opmeten, zodat we niet alleen rekening kunnen houden met de gebruiker, maar ook met de thuissituatie waarin de rolstoel gebruikt zal worden. Compactere modellen voor binnen, snellere modellen voor mensen die langere afstanden rijden. Bepaalde modellen kunnen ook eerst thuis uitgetest worden, zodat u zeker de juiste keuze maakt.

Onderhoud, herstellingen en aanpassingen achteraf worden ook door ons uitgevoerd.

Scooters

Deze zijn onder te verdelen in 3 groepen : de kleinere modellen, die je uit elkaar kan halen om makkelijk mee te nemen in de wagen. Deze worden meestal niet vergoed door het ziekenfonds. De middelmaat, die voor korte verplaatsingen gebruikt worden. Deze zijn soms ook geschikt om eventueel binnen mee te rijden (beurzen, shopping centra,…)

De grotere buitenscooters, meestal met snelheden van 15 km/uur tot 20 of meer. Worden meestal gebruikt voor langere verplaatsingen, hebben ook meer comfort. Sommigen zelfs met instelbare vering of grotere batterijen. Ideaal voor uitstappen, boodschappen doen als je buitenaf woont,…

Standaard worden deze in geval van goedkeuring volledig terugbetaald, opties zoals speciale vering en grotere batterijen moeten meestal zelf bijbetaald worden.

Kijk ook eens bij onze tweedehands afdeling.

Bedden

Al onze bedden worden geleverd met elektrische hoog-laag verstelling, verstelbare rug en tweedelig beengedeelte. Ook zijn ze allemaal voorzien van onrusthekken (= zijkanten zodat je er niet kan uitvallen) en een oprichter.

De standaardmodellen vallen binnen het budget van het V.A.P.H. maar je hebt ook keuze uit meer luxueuze modellen. Verschillende matrassen (wisseldruk, visco-elastische..) kunnen ook mee geleverd worden.

Ook dit komen we graag samen met u bespreken. Bedden zijn ook altijd te bezichtigen in de toonzaal van onze leverancier.

Andere Hulpmiddelen

Voor andere hulpmiddelen kan u natuurlijk ook bij ons terecht, waaronder toilet- en douchestoelen, tilliften, zitschelpen,…

Als je het hier niet kan vinden, bel dan even. Het is onmogelijk om alles hier te vermelden.